* Inseminare artificiala! Microdermoabraziune cu diamant si tratament cu E-Light(IPL cu Radiofrecventa)!


Substantele de umplere si Ridurile - Fillerele

fillerPrincipiul fundamental de functionare a substantelor de umplere este cel prin care se modifica schimbarile asociate imbatranirii.Astfel, scopul principal este ca pielea sa revina la conditia initiala: frumoasa si tanara. Defapt aceste tratamente cu subsante de umplere pot oferi o imagine mai naturala decat interventiile chirurgicale faciale, cum este liftingul facial care intinde pielea fetei uneori intr-un mod artificial.

Explicatia fundamentala pentru schimbarile pielii este ca in timp ce pielea imbatraneste componenta acesteia se degradeaza. Pielea include elastina, acidul chyaluronic si colagenul . Colagenul este proteina principala care constituie suportul pentru piele. Acidul hyaluronic ajuta in mentinerea apei si totodata ofera volum si forma pielii. Rolul principal al elastinei este de a permire pielii sa ramana ferma si a nu face riduri, pliuri sau adancituri. In general aceste materiale sunt cele care ne protejeaza pielea in a deveni lasata; cand acestea lipsesc din corp , pielea devine mai subtire, cu riduri adanci odata cu varsta inaintata. Solutia pentru rezolvarea problemei este sa alimentam zonele cu lipsuri cu materiale care au rolul de a reconstituii volumul si de a aduce pielea in forma naturala tanara.

CUM FUNCTIONEAZA

Principiul de actionare este "umplerea". Asta inseamna ca pur si simplu substantele umplu zona unde se face injectarea si niveleaza pielea la nivelul zonelor invecinate; astfel adanciturile datorate ridurilor sau imbatranirii vor disparea.

Interventia este realizata tinand cont de rolul si functiile de baza ale pielii. Pielea omului este formata din doua straturi: epiderna si derma. Stratul extern este epiderna avand ca rol principal de protectie impotriva mediului extern si a altor influente Controleaza pierderea apei din tesuturi si celule constituinduse ca o barierea fata de mediu.

Stratul ce constituie derma, se afla sub epiderma si reprezinta structura pielii incluzand in aceasta nervii, folicului de par si vasele de sange .Cresterea celulelor si vaselor de sange este sprijinita de o retea de fibre formata de proteina. Componenta principala a dermei este coalgenul ce ii confera fermitate , elasticitate si forta creand un suport fundamental pentru piele. Odata ce crestem in varsta, procesul de imbatranire duce la subtierea -epidermei -a stratului superior. Aceasta duce la scaderea capacitatii de protectie a stratului inferior ducand printre altele si la diminuarea capacitatii de retinere a apei .- In plus producerea de colagen se incetineste in timp ce colagenul inexistent devine mai putin eficace..

Toate acesta duc la riduri, pliuri, umflaturi, linii si alte forme ale pielii asociate cu varsta inaintata.Este momentul in care substantele de umplere devin necesare pentru a reduce consecintele deteriorarii epidermei si a colagenului slabit. Substantele de umplere practic sunt inlocuitoare ale colagenului natural care si-a pierdut functionalitatea datorita varstei.

CE SUNT

Substantele de umplere sunt in principiu un material de colagen realizate sintetic sau din substante naturale si sunt utilizate pentru injectarea in derma pentru a mari tesuturile. Substantele de umplere pentru uz estetic au devenit din ce in ce mai raspandite pentru tratarea problemelor pielii ce apar odata cu varsta.

Deoarece aceste substante sunt utilizate in pielea umana care este foarte sensibila si reactioneaza la diferite materiale, substante, substantele de umplere estetice trebuie sa fie intotdeauna sigure si totodata eficiente. Cand alegem sa utilizam substantele de umplere trebuie sa ne documentamsi sa facem alegeri in functie de siguranta lor precum si eficacitatea lor dar si posibile reactii adverse.

In concluzie, acestea trebuie sa fie nonteratogenice- adica sa nu produca malformatii, non-cancerigene- sa nu produca cancer, durabile si inerte. Clasificarea substantelor de umplere in mod normal se bazeaza pe sursa, origine , durata efectelor si continut .

In categoria ce are la baza originea, substantele de umplere pot fi sintetice sau naturale .

Clasificarea in functie de sursa poate fi : autografa , alografa sau heterografa .

Clasificarea dupa continut poate fi: colagen , acid hialuronic , sau silicon .

Clasificarea dupa durata efetului poate fi : permanente sau non permanente.

TIPURI DE SUBSTANTE

Exista doua mari categorii de substante de umplere Acestea sunt cele permanente si cele temporare.

Cele temporare mai sunt cunoscute si ca substante de umplere resorbabile Aceste substante sunt produse cu diferite nivele de consitenta si in functie de adancimea si tipul de rid se va alege un anumit tip de consistenta a substantei. Este obligatoriu ca cei care doresc sa utilizeze aceste substantei sa utilizeze tipul de consistenta recomandat de medic pentru un anumit tip de tratament al ridurilor.

On the other hand, permanent fillers are capable of giving a long lasting effect, but they have not become as common compared to the non-permanent types.

Pe de alta parte, substantele de umplere permanente sunt capabile sa ofere un rezultat de lunga durata , dar nu sunt atat de larg raspandite ca cele resorbabbile.

CE ZONE POT TRATA

RIDURILE ADANCI

Wrinkles can be a menace on the face and when they become deep, one may become worried about the condition. The common causes of wrinkles are shrinking, folding and crumpling of the skin. Normally, they are an indication of aging and there is no reason to have any fears. It is a natural process that is experienced by all people of varying advanced ages. Wrinkles that appear very early in life, such as the teenage years or younger, may be a sign of a medical condition and should be looked over by a professional as soon as possible.

Wrinkles will deepen with age. At a very old age, it’s possible to develop very deep wrinkles that can be counted quite easily. Apart from aging, there are other factors that can also cause wrinkles to develop on one’s face regardless of age. Air pollution and smoke from cigarettes are the main causes in this category and, since they can be prevented, it takes personal responsibility to keep off cigarettes and ensure that environments with heavy air pollution are avoided as much as possible.

There is a wide range of dermal fillers available in the market that can be used to treat deep wrinkles. The most recommended treatment is the non-permanent kind, which makes use of dermal fillers made of gel that is friendly to the tissue. Injection in the affected area is done by using a tiny needle and has the effect of plumping up the skin to make it look full with a smoother surface. This treatment can last for a period of up to nine months. It’s always wise to find out how long a treatment will last before undergoing the procedure.

LINIILE NASOLABIALE

Liniile nasolabiale sunt cele doua pliuri ale pielii ce pornesc in mod normal de pe fiecare parte a nasului catre colturile gurii. Ele au tendinta de a separa obrajii de buza superioara si sunt denumite in mod curent falduri nasolabiale. Liniile nasolabiale pot aparea de la o varsta foarte frageda si pot face o persoana tanara si frumoasa sa para mult mai batrana. In jurul varstei de 25 de ani arata ca doua linii foarte putin vizibile, odata cu varsta crescand si vizibilitatea lor.

In timp, efectul inevitabil al gravitatiei si varsta fac pometii obrajilor mai grei, lasandu-se in unele cazuri peste santurile nasolabiale. Aceasta este etapa in care faldul nasolabial devine foarte vizibil. Din pacate zambetul face ca acestea sa para si mai vizibile si inestetice. Acest fapt poate provoca stres si scaderea stimei de sine, mai ales daca persoana este constienta de aceste aspect.

Exista o serie de metode prin care liniile nasolabiale pot fi tratate. Cea mai buna dintre aceste metode pare a fi folosirea fillerelor- substante de umplere.

Tratamentul cu fillere se realizeaza folosind o procedura nonchirurgicala cu produse preparate injectabile. Cea mai des utilizata substanta este acidul hialuronic, fiind considerat un produs natural, compatibil corpului nostru, cu riscuri minime fata de reactiile alergice. Functia fundamentala a tratamentului este sa faca pielea sa absoarba cat mai multa apa, adaugand astfel volum ce arata si se simte natural. Odata injectata in corp, substanta continuta de acidul hialuronic se transforma in zaharuri simple, ce sunt mai usor de absorbit de catre corp.

RIDURILE ZAMBETULUI

Ridurile zambetului sunt falduri mici ce apar pe fiecare parte a buzelor. Unii cred ca aceste riduri de expresie dau unicitate si character fetei. Altii nu au, insa, o toleranta atat de mare fata de acest semn de imbatranire. Cu timpul colagenul si fibrele de elastina din derma isi pierd din calitati, neavand capacitatea de a-si reveni. Acest lucru este accelerat de expunerea la razele ultraviolet ce patrund la un nivel profund in piele.

Injectiile cu fillere pot fi folosite pentru a trata aceasta conditie medicala. Injectarea directa a acidului hialuronic sau colagen se poate folosi pe zonele afectate in scopul castigarii volumului pierdut prin aparitia acestor linii. Cel mai des folosit filler in tratarea acestor riduri este Restylane.

Colagenul dureaza aproximativ 3-4 luni, in timp ce acidul hialuronic dureaza intre 6 si 12 luni.

Vindecarea dupa tratament dureaza 1-2 zile, in acest timp este posibil sa aveti pe fata o roseate usoara.

Riscurile asociate acestui tratament sunt echimozele si umflaturile.

RIDURILE BUZELOR

Liniile buzelor sunt unul din acele semne inevitabile ale imbatranirii pe care oamenii le ignora. Tehnologiile avansate ale prezentului fac aceste buze imbatranite sa para din nou tinere, cu efort minim. Ele sunt determinate in mod normal de imbatranire, dar pot avea ca factor de aparitie expunerea la soare sau fumatul.

Exista metode noi si interesante de tratament al acestor riduri. Fillerele au rezultate impresionante atunci cand este folosita substanta si procedura potrivita. Acestea produc un efect ce fac buzele sa arate pline, iar ridurile sa dispara.

Colagenul este unul din cele mai folosite fillere in tratamentul ridurilor de pe buze. Aceasta substanta inlocuieste colagenul pierdut si are efect aproape instantaneu. Tratamentul bazat pe colagen este temporar si dureaza aproximativ 3 luni. Tratamentul cu acid hialuronic poate fi de asemenea folosit pentru restrangerea si netezirea zonelor afectate de riduri.

 

 

 

Info sanatate

Holter - monitorizare EKG

Holter - monitorizare EKG

   Un monitor Holter este un dispozitiv care inregistreaza in mod continuu ritmul inimii in timpul activitatilor de zi cu zi, de obicei pe o perioada de 24 ore. Mai este numit si "electrocardiograma...
Injectarea cu Botox

Injectarea cu Botox

Injectarea cu Botox reprezinta un tratament cosmetic eficient si sigur, care a devenit din ce in ce mai popular datorita efectelor sale in tratarea ridurilor fine, de expresie, cat si a celor profunde. Toxina...
Investigatii paraclinice in cardiologie - care, cand si cum?

Investigatii paraclinice in cardiologie - care, cand si cum?

Cardiologia este o specialitate prin excelenta clinica, in care comunicarea cu pacientul prin intermediul anamnezei , impreuna cu examenul fizic, au o pondere foarte mare in clarificarea diagnosticului...
colposcopia si biopsia cervicala

colposcopia si biopsia cervicala

Colposcopia este o procedura ginecologica de inspectare a vulvei, a peretilor vaginali si ai cervixului cu ajutorul unui colposcop, pentru depistarea eventualelor anomalii ale stucturilor acestora. Daca...
Displazia de Dezvoltare a Soldului (DDS)

Displazia de Dezvoltare a Soldului (DDS)

Soldul este o articulatie sferoidala. In mod normal, extremitatea superioara a osului coapsei (femurul) are o forma rotunda care se potriveste intr-o cupa de la nivelul pelvisului...
Ecografia 4D

Ecografia 4D

Ce este ecografia 4D in sarcina? Ecografia in sarcina este metoda sigura si neinvaziva de a monitoriza bebelusul din burta. Daca stii ce este ecografia 3D, atunci cunosti aproape totul și despre ecografia...
Substantele de umplere si Ridurile - Fillerele

Substantele de umplere si Ridurile - Fillerele

Principiul fundamental de functionare a substantelor de umplere este cel prin care se modifica schimbarile asociate imbatranirii.Astfel, scopul principal este ca pielea sa revina la conditia initiala:...